Mer fair isle-stickning av Carina Olsson

Mer fair isle-stickning av Carina Olsson

Nu finns den fantastiskt fina boken "Mer fair isle-stickning" av Carina Olsson i webbutiken!

”Carina Olssons expertis och skapande imponerar. För de stickvana är det en ren guldgruva.” / Bibliotekstjänst

I Mer fair isle-stickning har Carina Olsson med naturen som färgskala skapat 18 stilsäkra och tidlösa grundmodeller till bland annat tröjor, koftor, mössor, halsdukar och vantar.

Fair isle-stickning är ett hantverk med rötter i Shetlandsöarna som kommit att fascinera och inspirera många stickentusiaster. I Sverige har fler och fler fått upp ögonen för flerfärgsstickningen med mönsterbårder och ullgarn i naturnära färger. Traditionellt används en särskild färgsättning där färgerna blandar sig i bårderna och framträder på nya sätt, samtidigt som mönstren blir tydliga.

Boken innehåller Carinas stilsäkra grundmodeller till bland annat tröjor, koftor, mössor, halsdukar och vantar. Du kan använda dem för att skapa dina egna plagg eller sticka dem med färgsättningen som Carina föreslår. I varje projekt delar Carina med sig av sin arbetsprocess, där hon färgsätter mönster, stickar provlappar och planerar mönstrens placering över plaggen. Här finns inspiration och handfasta tips till den som vill skapa sina egna plagg! Prova färgsättning och mönster i en projektpåse, halsduk eller värmande halskrage, och följ med på en resa till 1920-talets Shetland.

CARINA OLSSON, textil allkonstnär och kursledare, är en av Sveriges främsta experter på fair isle-stickning. Carina har en unik förmåga att i sina plagg återskapa och fånga naturens färger. Hon har tidigare skrivit boken Fair isle-stickning. Tröjor, mössor och vantar med färger från naturen.

Röster om boken:

”Boken är en hyllning till ett gammalt hantverk, men det är Olssons expertis och skapande som imponerar. Det är inte bara en bok med mönster, det är en djupdykning i en kreativ process som är minst lika intressant som plaggen i sig själva. Detta är inget för nybörjaren, men för de stickvana är det en ren guldgruva.” /Bibliotekstjänst

ISBN: 9789189712232

Utgivningsdatum: 2023-10-06

Boktyp: Inbunden2023-11-12
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen